Siste medarbeiderskapskurs gjennomført!

MedarbeiderskapskursTirsdag 19. november avsluttet siste gruppe ansatte i Lunner kommune sitt tredagers medarbeiderkurs. I løpet av 3 år har kommunen nå gjennomført 28 kurs med ca 700 deltakere til sammen. Så godt som alle medarbeidere har deltatt.

Medarbeiderskapskursene startet som en ide bygget over KS opplegg «Medarbeiderskap», men er bygget om og tilpasset behovene i egen kommune. Et kurs går over 3 hele dager, og holdes av kommunens egne kursholdere. En fra ledergruppa deltar som kursholder på hvert kurs. I løpet av de tre dagene får kursdeltakerne informasjon og kunnskap om hva det vil si å være en medarbeider, hvordan bli kjent med og ta i bruk personlige egenskaper, behovet for mangfold i kommunen, verdiene våre, hvordan kommunen er bygget opp og fungerer, gjennomføring av utviklingsarbeid og kontinuerlig forbedring, kommunikasjon med mer. DeBonos hatterDet hele pakkes inn i øvelser og aktiviteter som gir grunnlag for felles refleksjon om temaene. Se oppslag i avisen Hadeland og Oppland Arbeiderblad.

Til våren videreføres medarbeiderskapskursene, med noen få endringer, som kommunens faste introduksjonsprogram for nyansatte.

Medarbeiderskapskursene er en del av Lunner kommunes Lea’n-prosjekt (se annen informasjon på nettsiden). Opplegget har vekket interesse i mange andre kommuner og fylkeskommuner. Lunner kommunen har bla. holdt et minimedarbeiderskapskurs for KRDs kommuneseksjon, Drammen kommune har deltatt på medarbeiderskapskurs hos oss med 7 deltakere og vi kommunen har ellers hatt mye besøk på grunn av Lea´n-prosjektet.

Sykefraværet i kommunen har gått ned med 30% fra 2012 til 2013 – i en periode sykefraværet for kommune-Norge generelt gikk opp. I medarbeiderundersøkelsen har vi registrert høyere score på trivsel, stolthet over egen arbeidsplass og toppledelsen om vi sammenlikner før og etter kursene, og dette til tross for at kommunen har hatt utfordrende økonomi i samme periode.

Lunner kommune har mottatt tre priser for Lea´n: KLPs arbeidsmiljøpris for 2012, Fylkesmannen i Opplands  fornyingspris for 2012 og NAVs IA-pris for 2013.

Om ipolitiker

En delingsplattform for politikeres bruk av digitale hjelpemidler og likeverdig tilgang til sosiale medier slik det er løst og praktisert i Lunner kommune
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s