C) Strategiske kompetanseplaner

Riktig og god kompetanse sikrer kommunene kvalitet i tjenestene, effektiv ressursutnyttelse og godt omdømme som en attraktiv arbeidsplass.

Kommunene har unike roller og oppgaver i det norske samfunnet. En bevisst, systematisk og strategisk satsing på kompetanse er viktig for at kommunene skal kunne lykkes både som samfunnsutvikler og som velferdsprodusent.

God kompetanse sikrer kvaliteten

Økt kompetanse fører til utvikling og nytenkning i kommunene. Det bedrer kvaliteten på tjenestene, samt bruken av resurser. Når man jobber strategisk med kompetanse, blir det lettere å rekruttere, beholde og utvikle medarbeidere. Ansatte med rett kompetanse er med på å sikre at kommunene leverer et godt tjenestetilbud. De kommunene som jobber systematisk med kompetanse, er også flinkere når det kommer til nyskapning og innovasjon.

Lunner kommune vil derfor som en del av Lea’n etablere kompetanseplaner for hvert enkelt tjenestested. For deg, dine kollegaer og leder innebærer dette et bevisst forhold til fremtidens kompetansebehov enten dette skjer ved læring av den enkelte, i fellesskap eller ved nyrekruttering. Som ansatt i kommunen vil du være involvert i å prioritere læring som både er interessant for den enkelte og nødvendig for kommunen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s