Gjennomføring

Eksempel på en rammeplan for gjennomføring av medarbeiderskap 

Øvelser står i kursiv

Dag 1

Tidsramme Hvem Kapittel/tema Foiler/øvelser/aktiviteter Historier/videoer  
08.30 – 09.00 Tore InnledningTore tar Brita, Brita tar Jenny,   Jenny tar Tore.

 

1. Lunner Lea’nPresentere   oss:
Med hvert vårt kort etc.

2. Mål for Lunner Lea’n! – 1

3. Mål for Lunner Lea’n! – 2

4. KS medarbeiderskapsprogram

09.00 – 9.40 Brita Bli kjent 5. Presentasjon av hverandre – bruke    kortene (se   ressurs-samling) Bli kjent med bordkortTa men noen ekstra, blanke
09.40 – 09.50 PAUSE
09.50 – 10.20  Jenny Medarbeiderskap  6. Medarbeiderskap – kap. 17. Områder for utvikling.

Jeg – vi – virksomheten

<- Video You tube –   Medarbeiderskapet
10.20 – 11.10 Brita Balanse i livet/refleksjon 8. Balanse i livet (1) – kap.   1.89. Balanse i livet (2) – graf Refleksjonshefte
11.10 – 11.40 LUNSJ
11.40 – 13.30  Brita Øvelse/refleksjon  10. Hvem er du?11. de Bonos tenkehatter 1 og 2 –   kap.

12. Lag din egen hatt. Hvem er jeg?

    Farge egne hatter. Se

    veilederperm –  side 21

13.30 – 13.40 Pause
13.40 – 14.10  Jenny  Lederskap(overgang fra jeg til vi) 13. Lederskap, kap. 214. Leder – klassisk definisjon

15. Ledelse – bokas definisjon

16. Myndiggjøring kap. 2.1

17. Lederskap

18. Å dele lederskap –   medledelse

Video fra Utdanningsdirektoratet.   Rektorutdanning, stopp før reklame for utdanning. 
14.10 – 14.20 Tore Lederskap forts. 19. Toppledelsen – arbeidsgiverpolitikk,   verdigrunnlag, helhetlig og utfordrende lederskap i Lunner Tre poeng å fordele på det en   opplever som viktigst av medarbeiderskap.
14.20 – 14.30 Pause    
14.30 – 15.00  Jenny/+ Tore skriver

Bytter roller ved lederskap

Lederskap forts. 20. Godt lederskap – ”gule lapper”.      Veilederperm s. 30 og 31.

21. Medarbeiderskap

22. Ledelsesperspektivet i

medarbeiderskapet –

Spurkeland

”Hva tenker dere på?”
Veileder reflekterer med å vandre blant deltakere. Stikkord skrives i PPT.   Endre overskriften, hva betyr det, dvs å endre fra lederskap til   medarbeiderskap, dvs hva skal bort?
Oppsummerer jeg, vi og virksomheten
15.05 – 15.30 Brita Avrunding med fokus mot neste   dag 23. de Bonos hatter – dra   sammenheng.Jeg-vi. Bruke refleksjonsheftet   bla del 2 og tenke litt over det som er gjennomgått og hvem jeg er inn i   dette.

 


Dag 2:

Tidsramme Hvem Kapittel/tema Foiler/øvelser/aktiviteter Historier/videoer  
08.30   – 09.00 Brita Innledning  1.   Medarbeiderskap – 5 minOppsummering   fra forrige gang. Hva tenker vi på nå når vi hører begrepet medarbeiderskap? Hva   var positivt med det du hørte eller var med på i går. (”Sola”)
09.00   – 09.30  Brita Hvordan   organiserer vi oss? 2.   Hvordan organisere vi oss? Kap. 43.   Hva er en organisasjon

4.   Organisasjonsklarhet

5.   Kommunen er kompleks. Kap. 3.8

6.   En åpen organisasjon

09.40   – 11.30 inkl 10 min pause  Tore Hvordan   organiserer vi oss? forts. Toppledelsen:   Slik gjør vi det i Lunner og hva er   grunnen til det? Organisasjonskart, forholdet politisk og adm. styring,   interne styrings-systemer, delegering, plandokumenter7.   Hvordan ser idealkommunen ut?

8. Idealkommunen og ledelse

Varsling, hvordan og nårNett-TV:   Flyktningetjenesten i fokus Dagsrevyen 28/10-2012

Gi   meg nå saman, fra FB til VG

7)   Video You tube – Etaten

11.30   – 12.00 LUNSJ
12.00   –13.15 Jenny Den   åpne organisasjonØvelser/refleksjon 9.    Den åpne organisasjonen – kap. 310. Fortelle historier til hverandre

       Veilederperm   s. 26

11.  Kommunikasjon

12. Ledelse og medarbeider – er ordre

        eller dialog det beste?

To tegneøvelser/

        oppgaver. Veilederperm s. 27 – 29.

Ta   historien som en innledning til kommunikasjonsmodellen.
13.15   – 13.25 Pause
13.25   –14.25 Tore Den   lærende organisasjon  13.   Kjennetegn på en lærendeorganisasjon – kap. 4.5

14. Vurderingskrysset.  Veilederperm   s.

15.   Mangfold og inkludering – kap. 5

16.   Ulikheter og mangfold

Henvise   til verdien ÅPENHET,   vise fra Lunner
14.25   – 14.35 Pause
14.35   – 15.20 Jenny Forandringsprosesser  17.   Forandringsprosesser – kap. 618.   Suksessfaktorer

19. Personlige stiler– kap. 5

Veilederperm s. 24 og 25.

20.   de Bonos tenkehatter som

analysemetode

Øvelse   ”4 hjørner”/refleksjon

Bruke   hattene

15.20   – 15.30 Brita Avrunding   med fokus mot neste dag

Dag 3:

Tidsramme Hvem Kapittel/tema Foiler/øvelser/aktiviteter Historier/videoer  
08.30   – 09.00 Brita Innledning  1.   Medarbeiderskap. Oppsummering fra forrige gang.
09.00   – 11.00inkl.   pause

 

JennyTore

Jenny

 

Organisasjonskultur,   refleksjon underveis 2.   Organisasjonskultur – kap. 73.   Organisasjonskultur – definisjoner

4.   Organisasjonskultur i en god

kunnskapsorganisasjon

5.   Verdiene våre 1

6.   Verdiene våre 2

7.   Ce og bli zett

8.   Jobbkarakteristikamodellen med fokus på det som skaper nærvær – Alle tre

9. Vinn så mye dere kan

Froskene
T-skjorter

 

11.00   – 11.30 LUNSJ
11.30   – 12.30 Brita  UtviklingsarbeidRefleksjon 10.   Utviklingsarbeid – kap. 811. Hvorfor jobbe med utviklingsarbeid

12.   Motivasjon (berørt/involvert)

13. Kulturdugnad – 

        Kap. 7.2 s. 42. Veilederperm s.51 og 52.

Video   – You Tube – Problemløsning (tukla me’n) 
12:30   – 15.00 Alle   tre LEAN   som metode  14.   Hvor raskt klarer du? Video15.   Programmet ”Lea’n i Lunner” – Tore

16.   Hvorfor er LEAN aktuelt? Brita

17.   LEAN-trekanten Jenny

18.   Brukerverdi i kommunene- Tore

19.   Kvalitet for brukeren- Brita

20.   Essensen i LEAN -Jenny

21.   Se helheten- Tore

22.   Hva skaper reell verdi? -Brita

23.   Hvorfor er sløsing interessant? Jenny

24.   Jakten på sløsing – Tore

25.-35.   Lokale eksempler på LEAN -Brita

36.   Kaffe-kaizen – video Jenny

37. Ball-aktivitet – Tore

38.-39.   Strategisk kompetanseplan

 

Hvor   raskt klarer du? VideoKaffe-kaizen   – video

Ballaktivitet

 

15.00   – 15.30 Alle   tre Avslutning 40.   AvslutningDiplomer,   bilder mm Lea’n   er verd en liten trall v/ Eidsvåg med deltakerbilder Kommunepins, Gullbrød,   portrett, diplom, klassebilde

Ta bilder og ordne med de, lager både portrett og samlebilde

Mat og annen servering

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s